Over ONI

HOE HET ALLEMAAL BEGON
Dat was halverwege de jaren vijftig. Bij een aantal enthousiaste jonge mensen uit het jongerenwerk van de gereformeerde kerk in Vlaardingen ontstond het idee om een toneelvereniging op te richten. In april 1955 zag toneelgroep ONI (Ontspanning Na Inspanning) het levenslicht.

Toen had men niet kunnen bedenken dat ONI tot een van de best bezochte amateur toneelverenigingen in onze regio zou gaan behoren. Het eerste toneelstuk, getiteld “Vliegtuig vermist”, werd op 1 mei 1956 op de planken gezet van het gebouw Liefde en Vrede aan de Gedempte Biersloot in Vlaardingen. De entreeprijs was 0,75 cent. Vele stukken volgden en via het gebouw Muzanda aan de Hyacintstraat zou het tot 1963 duren voordat ONI de grote stap naar de buhne van de Stadsgehoorzaal zou maken. Daar is ONI inmiddels uitgegroeid tot een graag geziene gast.

ONI heeft in al die jaren vele topstukken voor het voetlicht gebracht en is nog lang niet uitgespeeld. We stellen uw aanwezigheid bij onze uitvoeringen iedere keer weer bijzonder op prijs.

DE VOORSTELLINGEN
We streven er naar om tweemaal per jaar een uitvoering te geven waarvan er in ieder geval eentje wordt gebracht in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal.

REPETITIES
We repeteren wekelijks op woensdagavond in de kleine zaal (Harmonie) van de Stadsgehoorzaal.